Ľavicová strana Úsvit ide do jesenných volieb samostatne

22.08.2009 Humenné

Humenné 22. augusta (TASR) - Ľavicová mimoparlamentná strana Úsvit ide do jesenných volieb do samosprávnych krajov samostatne. Rozhodlo o tom dnes v Humennom vedenie strany.
Predseda Ivan Hopta pre TASR povedal, že strana Úsvit chce postaviť kandidátov na poslancov krajských zastupiteľstiev vo všetkých krajoch Slovenska a minimálne v piatich samosprávnych krajoch - Bratislavskom, Trenčianskom, Banskobystrickom, Košickom a Prešovskom - postaví aj vlastných kandidátov na predsedov. Mená oznámi začiatkom septembra.
Strana Úsvit podľa jej predsedu dáva priestor na svojej kandidátke nielen vlastným členom a sympatizantom, ale vo viacerých krajoch budú za ňu kandidovať aj súčasní a tiež bývalí členovia Komunistickej strany Slovenska (KSS) ako aj ľavicovo orientovaní nestraníci.
\"Chceme ponúknuť verejnosti ľudí, ktorí budú odvážne bojovať proti korupcii v komunálnej politike, za zastavenie lacného výpredaja krajského majetku, ktorý sa často dostáva do rúk priateľov a známych ľudí pôsobiacich v zastupiteľstvách, \" uviedol Hopta.
 

Vyberte región